Gå til indhold
Velkommen til Squashlife - din squashspecialist!
Velkommen til Squashlife - din squashspecialist!
Guide: Hvor ofte skal man skifte squashbold?

Guide: Hvor ofte skal man skifte squashbold?

Hvor længe holder en squashbold?

Dette spørgsmål er et af dem, der ofte melder sig hos mange nyere spillere og motionister rundt om i klubber og centre. Mange bliver overrasket over svaret, der er, at man som tommelfingerregel bør skifte sin squashbold ud efter 3-5 ganges spil. Elitespillere skifter bold efter hver kamp. 

Hvad er forskellen på en ny og en brugt squashbold?

En ny bold er meget ru i det, mens en bold, der eksempelvis er spillet med i en måned, vil være helt glat. Den slidte bold vil således glide meget mere på gulvet og spillet ændre sig drastisk. Det bliver meget svært at nå de hårde flade slag, da bolden slet ikke tager fat i gulvet og dermed "sjutter" fladt henover gulvet. Da mange spilleres problem i starten er, at duellerne ikke altid bliver så lange som de burde, vil det at spille med en slidt bold blot forværre dette problem. Derudover kan en slidt bolds udspring fra forvæggen også ændre sig betydeligt og blive mere ustabilt med tiden.

Når spillere laver sjov med, at en bold er meget slidt, kalder de den ofte for et spejl, da den skinner meget mere end en ny pga. dens glatte overflade. Topspillere kunne aldrig finde på at spille med så slidt en bold, da det helt vil ødelægge kampen.

Hvordan kan man se, hvornår det er på tide at skifte squashbold?

Den bedste måde at finde ud af hvornår man bør skifte, er ved at se eller mærke på bolden; når den ru overflade er forsvundet, så er det på høje tid at skifte. Ligeledes er den sorte overflade blevet mere lysegrå grundet snavs. 

En ny bold kan erhverves for ca. 25 kr. Skifter du bold jævnligt, kan vi nærmest garantere dig en bedre oplevelse på squashbanen. Find en squashbane nær dig i denne oversigt over baner.

Oversigt over forskellige typer/niveauer af squashbolde

  • To gule prikker: Til elite- og turneringsspillere
  • En gul prik: Til øvede
  • En rød prik: Til lettere øvede
  • En blå brik: Til begyndere
  • En hvid bold med en gul prik: Til brug på glasbaner. Svarer til to gule prikker.

Vejledning i squashbolde

Er du i tvivl om, hvilken squashbold du skal vælge, kan du få vejledning hos os i Squashlife. Den mest benyttede squashbold i verden er Dunlop Pro (også kaldet Dunlop double dot), som er Dunlops bold til meget erfarne squashspillere. Se hele vores udvalg i squashbolde her

Forrige artikel Hvad får jeg ud af at varme op, inden jeg spiller kamp?
Næste artikel Hvorfor du jævnligt bør skifte grip på din squashketcher